Supë vegjetariane Ramen
Për këtë recetë është përdorur prerësja e perimeve V5 PowerLine me teh 7 mm.
Ramen është një vakt që përbëhet nga 3 pjesë: supë, pasta dhe gatime të ndryshme. Është e lehtë për t’u përgatitur, por është shumë e shijshme! Mund ta kombinoni me përbërës të ndryshëm dhe ta ndryshoni sipas shijes tuaj! Provoni recetën tonë dhe na tregoni se si ju pëlqen!
Përbërësit për supë:
250 ml ujë
½ perime të prera në kubikë për supë
2 lugë salcë soje
½ lugë çaji pluhur djegës
Përbërësit:
Pasta
1 karotë e madhe
3 xhenxhefil të freskët të prerë hollë
3 kërpudha më të mëdha (ose një lloj tjetër kërpudhash)
1 qepë e vogël
1 grusht misër i ëmbël
1 fletë drithë ose spinaq
Përgatitja:
Supë
Karotat si dhe xhenxhefilin i presim ne rripa te holla, i vendosim ne tenxheren ku bejme legen me gjysem kubik stoku, i hedhim uje dhe i ziejme per 10 minuta, ulim zjarrin dhe i shtojme salcen e sojes dhe specin pluhur, i ziejme per edhe 5 minuta të tjera.
Perimet – Ndërsa supa është duke u zier, kërpudhat i presim në feta mesatare të holla, i kaurdisim në pak vaj dhe i skuqim në zjarr të fortë derisa të zverdhen, më pas i lëmë mënjanë. Pritini qepët e pranverës në unaza. Pritini në rripa ose spinaqin. Kur misri i ëmbël të jetë ftohur, zhyteni pak në ujë të vluar dhe do të jetë gati për t’u përdorur. Kur supa të jetë gati, hiqni karotat dhe xhenxhefilin e gatuar me kujdes dhe lërini mënjanë, na duhen për servirje.
Pasta
Hidhni petët me ujë të valë për 5 minuta. Kur të jenë gati i kullojmë.
Tani kemi përgatitur të gjithë përbërësit dhe është koha për të shërbyer:
Hidheni supën në një enë qeramike më të thellë, më pas renditni petët anash dhe më pas perimet sipas rendit të dëshiruar, siç sugjerohet në foton e enës.
Ramen shërbehet i ngrohtë si një supë jashtëzakonisht e përzemërt dhe e shëndetshme!