Rizoto kungull i njomë me sallatë frisée
Rizoto kungull i njomë me sallatë frisée
Një recetë e shijshme dhe e shëndetshme për t’u ndjekur, me Börner Multi Dicer mund t’i prisni perimet shumë shpejt dhe lehtë!
Përbërësit:
20 ml vaj ulliri
200 gr oriz rizoto
300 gr kungull i njomë i grirë
100 g shirita kungulleshkash
1 qepe e qëruar dhe e prerë në kubikë
1 thelpi hudhër të qëruar dhe të prerë në kubikë
500 ml lëng perimesh
50 g djathë mascarpone
100 ml verë e bardhë e thatë
25 g djathë parmixhano të rruar
Lëkura e 2 limonave
Për salcën:
1 lugë gjelle mustardë Dijon
1 lugë çaji ujë
50 ml vaj vegjetal
25 ml uthull vere të bardhë
Kripë dhe piper
1 marule frize (vetëm gjethet e brendshme)