Pasta panxhari me kos vejetarian
Pasta panxhari me kos vejetarian – një pjatë e thjeshtë vegjetariane pa gluten që mund të përgatitet në 20 minuta!
Për të bërë pasta, u përdor Multi Peeler-i ynë.
Përbërësit:
1 luge vaj ulliri
1 presh
2 thelpinj hudhre
2 zhardhokët e panxharit
¼ filxhan ujë
2-3 lugë kos vegan
1 lugë gjelle kopër të freskët
Kripë
Piper
Përgatitja:
Pritini panxharin në shirita petë duke përdorur tehun Y të Multi Peeler.
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni petët e preshit, hudhrës dhe panxharit. Ziejini për 3-4 minuta derisa preshi dhe hudhra të marrin ngjyrë të artë dhe të marrin aromë.
Shtoni ujin dhe ziejini për 5-6 minuta derisa petët të jenë të buta dhe uji të avullojë.
Më pas përzieni kosin dhe koprën e freskët. I rregullojmë sipas shijes me kripë dhe piper.