Cheesecake dessert
Cheesecake me një ndryshim 🍰🤤!
Për këtë recetë është përdorur Multimaker & Chessemaker ynë.
Përbërësit për djathin:⠀
1 litër qumësht⠀
40 ml lëng limoni të freskët⠀
10 ml ekstrakt vanilje
3 lugë gjelle kripë
Përbërësit për cheesecake:⠀
300 gr djathë shtëpie⠀
200 ml verë të bardhë⠀
200 ml krem ⠀
100 gr sheqer pluhur⠀
100 gr kumbulla të thata⠀
100 gr kajsi të thata⠀
150 gr sheqer i grimcuar⠀
400 gr biskota të grira
Përgatitja:⠀
Hidhni qumështin në multimaker, mbyllni kapakun dhe vendoseni në mikrovalë në 80 °C për 10-15 minuta (700 W). Më pas shtoni ekstraktin e vaniljes, lëngun e limonit dhe kripën. E trazojmë mirë dhe e vendosim Multimaker-in në mikrovalë për 10 minuta. Vendoseni djathëbërësin në Multimaker dhe lërini të dyja në frigorifer për 1 deri në 8 orë që djathi të kullojë.
Përgatitni ëmbëlsirën në të njëjtën kohë.⠀
Përgatitja:⠀
Shtoni verën, sheqerin e grirë dhe frutat e thata të prera në copa të vogla në një tigan dhe ziejini për rreth 6-8 minuta derisa masa të trashet.⠀
Më pas hidhni kremin dhe sheqerin pluhur në multimaker dhe i rrahim me mikser dore derisa masa të bëhet krem pana.⠀
Shtoni djathin e grirë dhe rrihni masën edhe për 1 minutë.⠀
Gati per servirje!⠀
Biskotat e thërrmuara vendosini në enë të vogla ose enë qelqi, më pas shtoni përzierjen e djathit dhe në fund hidhni sipër salcën e frutave të thata.⠀