Bukë me qiqra dhe avokado
Prerësja jonë e perimeve prej çeliku inox V6 ExclusiveLine u përdor për të prerë avokadon.
Bukë me qiqra dhe avokado – një trajtim i veçantë! A është dolli bazë me avokado shumë e mërzitshme për ju? Atëherë ne kemi një recetë fantastike që do ta kthejë në jetë kuzhinën tuaj! Qiqrat dhe avokado janë thjesht një kombinim brilant që duhet ta provoni!
Përbërësit:
2 luge vaj ulliri
1 qepë e vogël, e prerë në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira
1 kanaçe me domate të prera në kubikë
1 lugë erëza të thata italiane
Pak speca djegës
Kripë deti
2 kallaj me qiqra, kullojini dhe shpëlajini
4-5 lugë të plota djathë ricotta vegjetarian
Një grusht majdanoz
feta buke + avokado
Përgatitja:
Ngroheni furrën në 180°C.
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe skuqini për rreth 5 minuta, duke i përzier shpesh. Shtoni domatet e konservuara, përzierjen e erëzave italiane, specat djegës dhe kripën.
Ulni zjarrin dhe përziejini shpesh derisa të krijohet një salcë e trashë, rreth 10 minuta.
Kur salca të jetë gati, shtoni qiqrat e lara dhe të thara. Vendosni gjithçka në një enë pjekjeje dhe piqeni në furrën e parangrohur për rreth 25 minuta. Më pas shtoni rikotën dhe futeni sërish në furrë për 5 minuta të tjera që të piqet gjithçka tërësisht.
Merrni një copë bukë, vendosni mbi të një shtresë të bukur me qiqra, prisni avokadon dhe vendoseni edhe mbi bukë. Spërkateni me kripë deti, piper të zi, aguliçe dhe spec djegës pluhur dhe shijoni!