ПРИВАТНОСТ И ЗАШТИТА НА  ПОДАТОЦИТЕ


1. Анонимно собирање податоци

Задоволни сме што ја посетивте нашата продавница и би сакале да ви се заблагодариме за вашиот интерес во нашата компанија, нашите производи и веб страни. Заштита на вашата приватност при користење на нашите веб-сајтови е многу важна за нас. Ве молиме имајте ги во предвид следните информации:

2 Собирање, обработка и користење на лични податоци

Можете да ја посетите нашата страница во било кое време без ние да прибавуваме лични податоци. Личните податоци се собираат само ако не снабдите со информации при креирање на сопствена сметка, при склучување договор со нас или давајќи ни информации кога не контактирате. Добиените податоци се користат без ваша согласност со единствена цел за обработка на нарачки и при одговорање на вашите барања. По целосно разгледување на договорот и примање на целосната уплата за дадената цена, сите податоци ќе се чуваат врз основа на даночно и трговско право на задржување и ќе се бришат по истекот на тие периоди. Покрај тоа, лични податоци се собираат при зачленување на нашиот и-мејл билтен. Таквите податоци ќе се користат за наши пропагандни цели во форма на и-мејл билтен, само ако сте дале согласност (на пример): "Претплати се на билтенот". Може да се откажете од билтенот во секое време со испраќање соодветна порака или со кликнување на дадениот линк. По успешното откажување, вашата и-мејл адреса ќе биде избришана веднаш.

3 Откривање на лични податоци

3.1 Постапување со нарачките. Личните податоци собрани од наша страна во рамките на исполнување на обврските од договорот ќе бидат доставени до транспортната компанија која ќе ги испорача продуктите до вас. Ќе ги пренесеме вашите платежни податоци на соодветни финансиски институции што постапуваат со исплатите.

4 Cookies

Овој веб-сајт користи т.н. "колачиња" кои помагаат нашето интернет присуство да биде кориснички пријателско, ефикасно и безбедно искуство. Cookies исто така го подобруваат и забрзуваат процесот на навигација. Исто така, колачињата ни овозможуваат да ја измериме фреквенцијата на посети и целокупната навигација. Cookies се мали текстуални датотеки, кои се сместени во прелистувачот на вашиот компјутер. Би сакале да истакнеме дека некои колачиња се пренесуваат од нашиот сервер на вашиот компјутерски систем. Тие се нарекуваат "сесијски cookies". Откако сесијата на пребарувачот е завршена, тие автоматски се бришат од хард дискот. Други колачиња остануваат на вашиот компјутерски систем и ни овозможуваат, да го препознаеме вашиот компјутерски систем во текот на следната посета (т.н. упорни колачиња) Можете да го одбиете користењето на колачиња во секое време ако вашиот интернет пребарувач ви го овозможува тоа. Ве молиме имајте предвид дека одредени особини на нашата веб страница можно е да се недостапни или ограничени доколку вашиот интернет пребарувач е поставена да не прифаќа колачиња (од нашата веб страница).

5 Употреба на Google Analytics

Овој веб-сајт користи Google Analytics, услуга за веб анализа на Google Inc ( "Google") Google Analytics користи т.н. "колачиња", текстуални датотеки, кои се снимени на вашиот компјутер, со цел да се анализира вашата употреба на нашиот веб-сајт. Информациите креирани со користење на колачиња, обично се пренесуваат до серверот на Google лоциран во САД кој е опслужен таму. Активирање на IP анонимизација на оваа веб страница. Во случај на активирање IP-анонимизација, вашата IP адреса ќе биде скратена од страна на Google во државите на Европската заедница или во други договорни држави кои припаѓаат на конвенцијата на Европскиот економски регион. Само во ретки случаи, комплетната IP адреса ќе биде доставена до еден од серверите на Google во САД, а потоа ќе се скрати. Во надлежност на провајдерот на овој веб-сајт, Google ќе ги користи овие информации да се оцени користењето на веб-сајтот, да се изготват извештаи за веб активностите и да се генерираат дополнителни услуги понудени од страна на провајдерот на веб-страница. Доставената IP адреса од вашиот интернет пребарувач, изведена од страна на Google Analytics нема да биде споена со други податоци на Google. Вие може да го спречите складирањето на колачиња со соодветно прилагодување на вашиот интернет пребарувач; Ве советуваме дека има можност да не се извршуваат во целост сите функции на овој веб-сајт во таков случај. Покрај тоа, ќе можете да го спречите собирањето на лични податоци со користење на колачиња поврзани за употреба на овој веб-сајт (вклучувајќи ја Вашата IP адреса) и нивната обработка од страна на Google со симнување и инсталирање на следниов линк за прелистувачкиот плагин: http://tools.google. com / dlpage / gaoptout? hl = де

6 Дополнителни информации и контакти

Вие имате право да добиете бесплатно, информации за складирани податоци и евентуално право да ги коригирате, блокирате или избришете. Ако имате било какви дополнителни прашања кои се однесуваат на собирањето, обработката и користењето на вашите лични податоци, немојте да се двоумите да не контактирате. Истото важи и за откривање, блокирање, бришење и барање за корекција на вашите лични податоци и за одземање на дадената согласност. Ве молиме погледнете го импресумот за контакни детали.