За 60 години, Борнер дизајнира и произведува квалитетни кујнски алатки кои ја забрзуваат подготовката на зеленчук и овошје и ја прават безбедна и здрава. Дали се работи за лупење, сечење или сецкање на свеж зеленчук, овошје или зачини, или цедење свежи сокови. Сите кујнски алатки на Борнер имаат репутација на висок квалитет и вредност на производите ", Made in Germany".

Борнер сецкачите, лупачите, рендињата и соковниците се трајни, иновативни кујнски помагала наменети за да траат. Сечилата од нерѓосувачки челик со патентираните V-сецкачи се на ниво на хируршка острина; со правилна употреба, сечилата остануваат исклучително остри со години, па и децении. Едноставноста и безбедноста при употреба на Борнер алатките се на највисоко ниво, со јасни и конкретни упатства за користење. Сите бои кои се користат во производите на Борнер се безбедни за храната и пластиката е без Бисфенол А.

Во својата фабрика седиште во Ниедрекаил (Рајнска област-Пфалц, Германија), 70 вработени продолжуваат да дизајнираат, исполнуваат и произведуваат високо-квалитетни Борнер производи.

Сите фази на производство, од дизајн на производите до изработка и испорака, се одвиваат оваа фабрика, секој чекор се следи осигурувајќи контрола на квалитет за постигнување на оптимални резултати, кои ја одржуваат Борнер репутацијата во целиот свет. Компанија со ИСО-001 уверение, компанијата Борнер е фокусирана на иновации, одличен квалитет, и беспрекорна услуга на клиентите од 1956 година.
Со производите на компанијата достапни во повеќе од 50 земји на сите континенти, мисијата на Борнер е да направи „Промена во вашиот живот", нудејќи брзи, безбедни алатки за вас и вашето семејство и да примени поздрав начин на живот. Брзо, безбедно и здраво: Борнер искуство во вашата кујна.
Борнер производите се целосно дизајнирани, конструирани, и „произведени во Германија", од страна на нашиот тим од експерти во Niederkail. Повеќе од половина век, традиција на нашата компанија е страсна потрага по најдобар дизајн, квалитет и леснотија при користење на овие производи од страна на нашите клиенти. Особено во развојот на нашите V-сецкачи, достигнато е највисоко ниво на перформанс и трајност, факт кој многу експерти за подготовка на храна го потврдиле. Под нормални услови на правилна употреба, нашите производи ќе траат со децении.