Тестенини од цвекло со вегански јогурт
Тестенини од цвекло со вегански јогурт – едноставно вегетаријанско јадење без глутен кое може да се подготви за 20 минути!
Нашиот Multi Peeler се користеше за правење на овие тестенини.
Состојки:
1 лажица маслиново масло
1 праз
2 чешниња лук
2 клубени од цвекло
¼ чаша вода
2-3 лажици вегански јогурт
1 лажица свеж копар
Солта
Бибер
Подготовка:
Исечете го цвеклото на ленти за тестенини со помош на Y-сечилото на Multi Peeler.
Загрејте го маслото во голема тава на средна топлина. Додадете ги тестенините од праз, лук и цвекло. Се динстаат 3-4 минути додека празот и лукот не добијат златни и миризливи.
Додадете вода и динстајте 5-6 минути додека не омекнат тестенините и испари водата.
Потоа измешајте ги јогуртот и свежиот копар. Зачинете по вкус со сол и бибер.