Опис

Иновативната машина за сечење зеленчук – сечење и маринирање.

 

Влошката на кујнскиот секач Borner Vital ви овозможува да сечете парчиња во четири различни дебелини. Од многу тенки парчиња како на пр. вкусно карпачо од домати до дебели парчиња за вкусни тава, Vital ви овозможува да ги креирате сите ваши рецепти.

Посебната карактеристика на Vital е иновативната ролна за прелив, која ви овозможува истовремено да го исечете зеленчукот и да го украсите со прелив. Како да ја подготвите готовата салата за помалку време!

 

Влошката за сечење, исто така, служи како безбедносна влошка во највисоките поставки и ги штити вашите прсти и сечилата при складирање на машината за сечење.

Со обезбедените влошки за сечилото, можете да исечете тенки ленти , како и мали коцки. Едноставно вметнете ја влошката со сечилото од 3,5 мм и започнете со сечење. Од друга страна, можете да исечете вкусни стапчиња од зеленчук со влошката за сечилото од 7 мм со вашата кујнска машина за сечење. Како за подготовка на вкусен помфрит од зеленчук или сиров зеленчук. Со Vital  рендето ќе го најдете оптималниот крој за сите јадења.

Безбедносниот држач за храна вклучен во овој комплет, исто така, штити од острите ножеви при сечење. Ви препорачуваме да го користите  секогаш кога ќе сечете.

Дополнителната должина на рачката овозможува уште поудобно ракување благодарение на гумената обвивка.

 

Димензии:

 

 • Vital ренде: 38cm x 15cm x 5,5cm
 • Држач за храна: 15cm x 11,5cm x 6cm
 • Кутија за вметнување: 18cm x 10,5cm x 6cm
 • Влошка со сечило 3,5 мм: 22 см x 9,7 см x 2 см
 • Влошка со сечило 7мм: 22cm x 9.7cm x 2.5cm

 

Технички податоци:

 

 • Парчиња во 4 различни дебелини
 • Додавање на прелив е можно додека се сече
 • Со ергономска гумена рачка
 • Исечете тенки и дебели ленти и коцки
 • Со гумени стапала што не се лизгаат

 

Компоненти на Borner Vital стартер сет:

 

 • Витал ренде
 • Влошки со безбедносна функција и ролна за облекување
 • Влошка со сечило од 3,5 мм
 • Влошка со  сечило од 7 мм
 • Влошка со кутија
 • Држач за храна
 • Проширете го вашиот стартер сет со новите влошки Roko и Grater!