Опис

Иновативниот кујнски секач кој може се

Новиот Vital  од Borner е иновативна и подобрена верзија на V5 PowerLine. Со додатните ножеви, можете да исечете парчиња во четири различни дебелини. Од тенки парчиња  за вкусно карпачо направено од зеленчук до дебели парчиња за вкусни тави.

Влошката за парчиња, исто така, служи како безбедносна влошка во највисоките поставки и ги штити вашите прсти и сечилата при складирање на машината за сечење.

Иновативниот понатамошен развој што навистина го прави кујнскиот сеkач Borner Vital навистина посебен е ролерот за сос, кој ви овозможува да ја покриете салатата со прелив истовремено додека ја сечете, така што салатата и преливот ќе паднат во садот во едно. Ова не само што заштедува време, туку благодарение на новата технологија на ролерот за прелив се нанесува само онолку прелив колку што е потребно.

Двете влошки на сечилото 3,5 и 7 мм овозможуваат сечење на тенки ленти и коцки од жулиен, кои се создаваат со едноставно движење на извртување, и подебели ленти и коцки од другата страна.
Апсолутен белег во овој сет се двата нови влошки за ренде кои досега не биле видени! Со додатокот Roko, како и со нашиот Roko ренде, можете да исечете прекрасни тенки ленти од julienne, кои се идеални за салати или шпагети од зеленчук.

Со влошката за ренде имате кујнски ренде кој е идеален за сирење, компири или чоколадо и кој произведува ситно рендана храна. Користете ги сите овие функции за да ги направите вашите јадења поразновидни и повозбудливи.

Вклучени се и две Вметни кутии за заштита на сите фиоки кога се складирани, како и Докинг станица така што деловите од вашата нова кујнска машина за сечење се секогаш при рака.

Безбедносниот држач за храна вклучен во овој комплет, исто така, штити од остри ножеви при сечење. Ви препорачуваме да го користите ова секогаш кога ќе сечете.

Димензии

Витална мандолина: 38cm x 15cm x 5,5cm
Држач за храна: 15cm x 11,5cm x 6cm
Парче и безбедносна влошка: 23,5cm x 9,7cm x 2cm
Вметнување сечило 3,5 мм: 22 см x 9,7 см x 2 см
Влошка за сечило 7мм: 22см x 9,7см x 2,5см
Кутија за вметнување: 18cm x 10,5cm x 6cm
Докинг станица: 17cm x 10cm x 5cm

Технички податоци:

Парчиња во 4 различни дебелини
Додавање на облекување е можно додека се сече
Исечете тенки и дебели ленти и коцки
Roko влошка за вкусни ленти julienne за шпагети од зеленчук
Ренде Користете за ситно рендана храна
Со ергономска гумена рачка
Со гумени стапала што не се лизгаат

Компоненти на про сетот за сечење кујнски сечи Borner Vital:

Borner Vital ренде
Блошка со безбедносна функција и ролна за прелив
Влошка со сечило од 3,5 мм и 7 мм
Влошка Roko и Ренде
2x кутии  за влошки
Држач за храна
Докинг станица