Опис

Лукот е познат по својот вкусен зачинет вкус и токму затоа е идеален за готвење. Малку  лук го трансформира секој оброк во апсолутно уживање. За да го обработите чешнето лук речиси без мирис, треба да ја користите оваа практична преса за лук. Не само што го фаќа лукот, туку можете и директно да го излупите со вклучената машина за лупење. Така, не само што обезбедуваме здрава исхрана со пресата за лук, туку обезбедуваме и да не биде досадно во кујната. Зграбчете малку лук бидејќи е познат по неговите корисни ефекти врз срцето и цревата.

Не само што ќе добиете висококвалитетна преса за лук, туку и практична лупачка за лук направена од силикон. Можете да го користите за да ги излупите вашите чешниња лук на брз и ефикасен начин. Ставете го чешнето лук во гумениот прстен, виткајте го и кората ќе се олупи. Потоа можете да го ставите чешнето лук во отворот на пресата, да го завртите и ќе добиете фини рипчиња, со кои можете да приготвувате и усовршите вкусни јадења. Смесата се фаќа во контејнер под пресата. Комплетот вклучува и капак кој може да се користи за да се задржи лукот свеж подолго време.

Со пресата за лук Mr Garlic можете да го подготвите вашиот лук речиси без мирис, да го дробите и складирате.

Убедете се во најдобриот квалитет на Borner. Борнер е лесен. брз. здрав.