Практична преса за лук

Лукот е вистинска чудотворна состојка, здрав е, го зајакнува нашиот имунолошки систем и на секој оброк му дава совршен вкус. Но, за жал, постои тој досаден мирис кој се лепи за вашите прсти откако ќе ги излупите чешнињата лук. Имаме совршено решение – со пресата за лук Borner -Mr Garlic, вашите раце секогаш ќе останат без мирис!

Пресата за лук вклучува и практичен силиконски лупач за лук. Со ова можете брзо и ефикасно да ја отстраните кората од чешнињата лук. За да го направите ова, ставете го чешнето лук во гумениот прстен, виткајте го и лушпата се вади. Потоа можете да го ставите чешнето лук во отворот на пресата, да го завртите и ќе добиете фини рендани со кои можете да приготвувате и усовршите вкусни јадења.

Абразијата на чешнето лук се собира во контејнер. Комплетот вклучува и капак кој можете да го ставите за да го одржувате лукот свеж подолго време.

Откријте ги нашите вкусни и здрави рецепти на нашиот блог.

Filters