информации

Информации

Највисоки стандарди во дизајнот, инженерството и квалитетот

Why Borner Веќе 60 години, Borner дизајнира и произведува кујнски алатки со врвен квалитет кои го прават подготовката на зеленчук и овошје брзо, безбедно и здраво. Без разлика дали се лупи, сече или сече свеж зеленчук, се ренда овошје или зачини или се цедат свежи сокови, сите рачни алатки на Borner за кујната ја исполнуваат репутацијата за високиот квалитет и вредност на производите „произведени во Германија“.

Борнер сечачите, лупачките, рендињата и соковниците се издржливи, иновативни кујнски помагала дизајнирани да траат. Сечилата од нерѓосувачки челик на патентираните V-сечачи се микро-мелени до ниво на хируршка острина; Со правилна употреба, овие сечила остануваат исклучително остри со години. Леснотијата и безбедноста на користење се вградени во алатките Borner, со јасни и специфични водичи за секој од нив. Сите бои кои се користат во производите на Борнер се безбедни за храна, а пластиката не содржи БПА.

Во седиштето на фабриката во Нидеркаил (Рајнска област-Пфалц, Германија), 70 вработени продолжуваат да дизајнираат, усовршуваат и произведуваат висококвалитетни производи на Borner.

boerner-made-in-germany

Сите фази на производство, од дизајнот на производот до производството и испораката, се одвиваат внатре, осигурувајќи дека секој чекор е квалитетно контролиран и следен, со оптимални резултати кои ја одржуваат репутацијата на Borner ширум светот. Компанија со сертификат ISO-9001, Borner е фокусирана на иновации, супериорен квалитет и беспрекорна услуга за клиентите од 1956 година.

Со производите на компанијата достапни во над 50 земји на секој континент, мисијата на Borner е да го „промени вашиот живот“ нудејќи брзи, безбедни алатки за вие и вашето семејство да присвоите поздрав начин на живот. Брзо, безбедно и здраво: искуството на Borner во вашата кујна!

Производите Borner се целосно дизајнирани, конструирани и „произведени во Германија“ од нашиот тим на експерти во Niederkail. Повеќе од половина век, традицијата на нашата компанија е страсната потрага по најдобар дизајн, квалитет и леснотија на користење за нашите клиенти. Особено во развојот на нашите V-сечачи, достигнавме врвно ниво на перформанси и издржливост, факт што го потврдуваат многу експерти за подготовка на храна. Во нормални услови на правилна употреба, нашите производи ќе траат со децении.

Со густа меѓународна мрежа на продажни партнери, Börner е претставена во над педесет земји на сите континенти и е посветена на ширење на пораката „Промени го својот живот!“ да се подигне свеста за придобивка e. Бидејќи со кујнските секачи и рендиња за зеленчук оригиналот Börner, животот е лесен, брз и здрав.